5 reguli simple pentru a mixa perfect culorile

Rochie flori si tulle
5 piese must have primavara aceasta
mai 2, 2016
Screenshot_2
Spune „Da!” in pantofi A!urea
iunie 29, 2016
Arata tot

5 reguli simple pentru a mixa perfect culorile

aiurea style

Ori de cate ori trebuie sa ne alegem o tinuta, cea mai dificila parte este cea de a mixa culorile. Nu cred ca isi doreste cineva sa iasa pe strada ca un clovn sau isi doreste ca topul si pantalonul sa arate fix ca nuca in perete. Pentru a mixa culorile usor trebuie doar sa urmezi cateva reguli simple.

1. Pastreaza culorile in familie

Este destul de simplu de urmat regula asta. Pastelurile cu pasteluri, culorile de pamant cu culorile de pamant, culorile tari cu culorile tari si tot asa. Daca ai grija sa alegi culori din aceiasi familie nu ai cum sa dai gres. Poate doar daca alegi veri foarte indepartati šŸ™‚

2. Foloseste in combinatii culorile complementare

Cand vorbim despre culori ā€œcomplementareā€ inseamna de fapt opus. Alb si negru, de exemplu, sunt culori complementare. Fiecare culoare are o culoare complementara cu care merge de minune. Pentru a le afla este cel mai simpli sa folosesti o harta. Culorile complementare sunt cele care se afla in partea opusa pe harta.

3. Mixeaza diferite nuante ale aceleiasi culori

Desi poate suna putin ciudat, diferitele nuante ale aceleiasi culori merg foarte bine impreuna, inclusiv rosu cu roz. Poti merge pe diferite nuante de galben de la galben pal la solar, chiar spre portocaliu. La fel si culori reci, de la bleu deschis pana la navy.

4. Gaseste un print care iti place si foloseste culorile respective

Poti lua, de exemplu, o esarfa de designeri, sau un print vintage care iti place mult. Separa culorile si apoi alege haine in acele culori pentru ati alcatui un outfit. Poti merge pana intr-acolo incat sa le separi in ā€œcele mai folosite culoriā€ si ā€œcele mai putin folosite culoriā€ in printul respectiv si apoi sa alegi din garderoba rochii, topuri, pantaloni in culorile cel mai mult folosite si apoi sa accesorizezi cu cercei, coliere, esarfe, pantofi in culori din cealalta categorie. Este o metoda usor de folosit pentru a crea o tinuta de efect fara a de gres. Singura regula de urmat este sa evitam piese cu pattern, cel mai sigur este de mers pe culori uni pentru a nu strica combinatia.

5. Cand esti in dubiu, alb-negru este cel mai sigur

Culorile neutre in general, navy, kaki, gri, denim, auriu, argintiu, sunt cele mai usor de mixat, dar in mod special, alb si negru sunt cu siguranta niste superstaruri. Pur si simplu nu poti da gres cand le combini. Nu sunt alte doua culori sa se potriveasca la fel de bine ca acestea. De aceea, cand ai dubii si nu ai timp pentru a consulta o harta, alb-negru este combinatia castigatoare.

2 Comentarii

  1. Gadiuta Gheorghina spune:

    Buna ziua,stiu ca aveti alta locatie,via rig sa-mi comunicati noua adresa.Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile necesare sunt marcate *